L’infern de Marta

L’infern de Marta

Carla Marín Herrero

L’infern de Marta és un llibre escrit per Pasqual Alapont, un autor valencià
ha escrit nombrosos llibres com: “Estàs com una moto” o “No sigues bajoca!”. L’infern de Marta és potser el seu llibre més famós amb ja 16 edicions. El llibre compta de 113 pàgines i pertany a l’editorial bromera.
Aquesta novel·la relata la historia de la vida d’una jove que estudia l’últim any de dret, relata les seves experiències amoroses tot i que és centra en l’actual.
El llibre enfoca des d’una perspectiva realista i crítica la manera que veu la gent des de fora la relació i d’una manera profunda i dubtosa la forma amb la que la veu la protagonista. Al llarg de la història es presenten episodis brutals i dolorosos de la seva relació, sempre seguits de la sensació de culpa de la protagonista. Aquest llibre aconsegueix relatar com es viu una relació des del maltractament, la posició amb que es troba la víctima i la brutalitat i engany amb que actua un maltractador.
El llibre ha aconseguit impressionar-me d’una forma tant negativa com positiva. Negativa perquè m’ha fet visualitzar les situacions que poden estar vivint milers de dones diàriament, cosa que ha anat creant-me una impotència interna i, positiva perquè ha aconseguit d’alguna manera ensenyar-me des de la literatura com detectar situacions d’abús.
Sempre m’han ensenyat com frenar el maltractament i com detectar-lo amb
xarrades i vídeos però en cap moment m’ho han ensenyat des del punt de vista literari, deixant-me profunditzar sobre el tema al meu ritme i llegint. D’aquesta forma he pogut centrar-me en conceptes i visualitzar en tot moment la vida del maltractament. Després de llegir-lo m’agradaria recomanar-lo a tothom, però sobretot a la gent jove, a la que està creixent. Crec que d’aquesta manera cada jove podria visualitzar des del seu punt de vista que és el maltractament amb el fi d’arribar a una conclusió pròpia, sense influencies subjectives de la resta i permetent el desenvolupament intern individual.Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.